Výzva PROVOZ A ÚDRŽBA 2022

Po schválení navýšení rozpočtu Národní sportovní agentury pro rok 2022 vypsala 28. července NSA dotační výzvu „Provoz a údržba 2022“, která pomůže sportovním klubům po celé České republice s náklady na provoz sportovišť, zejména se zvyšujícími se cenami energií. Alokace této dotační výzvy je 385 milionů korun.

Účelem Výzvy je podpora sportovních organizací – provozovatelů sportovních zařízení, a to prostřednictvím podpory provozování a udržování sportovních zařízení, včetně podpory udržování technických prostředků, strojů a zařízení přímo souvisejících s provozem sportovního zařízení.

ZPŮSOBILÝ ŽADATEL

Oprávněným žadatelem jsou spolky a pobočné spolky, jejichž předmětem hlavní činnosti je činnost v oblasti sportu a které jsou provozovateli sportovních zařízení, přičemž dané sportovní zařízení je buď ve vlastnictví, nebo v nájmu, výpůjčce či pachtu, a to soustavně alespoň od 1. ledna 2021 do 31. prosince 2022. V případě nájmu, výpůjčky či pachtu může být druhou smluvní stranou pouze státní subjekt (např. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových), územní samosprávný celek (ÚSC) nebo subjekt s jejich majetkovou účastí.

 

O dotaci nemohou žádat obchodní společnosti (např. a.s. nebo s.r.o.) a také spolky, které mají sportovní zařízení v pronájmu od jiného spolku/neziskové organizace, fyzické osoby nebo obchodní společnosti.

 

Sportovním zařízením se pro potřeby Výzvy rozumí sportovní zařízení dle § 2 odst. 5 zákona o podpoře sportu, tj. objekt, pozemek, vodní plocha, budova nebo jejich soubor sloužící výhradně pro provozování sportu, které je provozuschopné a pro provozování sportu využívané.  Podmínka celoročního provozu je splněna i tehdy, jestliže je provoz sezónně omezen z důvodu počasí, např. u lyžařského areálu, golfového či fotbalového hřiště, zimního stadionu nebo nekrytého tenisového kurtu.

 

Žadatel musí být zapsán v Rejstříku sportu a evidovat v něm provozované sportovní zařízení, které je předmětem žádosti.

 

VÝŠE ŽÁDOSTI

Dotace může činit max. 50 % celkových způsobilých nákladů souvisejících s provozem sportovního zařízení.

 

Celková alokace Výzvy je 385 000 000 Kč.

Minimální výše žádosti o dotaci na jednoho žadatele je stanovena na 40 000 Kč, žadatel tedy musí doložit rozpočet předpokládaných nákladů sportovišť obsahující provozní náklady v minimální výši 80 000 Kč.

Maximální výše dotace na jedno sportovní zařízení je stanovena na 7 000 000 Kč.

Maximální výše dotace na jednoho žadatele je stanovena na 15 000 000 Kč.

Na rozdíl od minulé výzvy mezi způsobilé náklady nepatří:

nájemné hrazené provozovatelem za pronájem sportovního zařízení nebo pozemků, na kterých se sportovní zařízení nachází,

nájemné za pronájem věcí movitých souvisejících s provozem sportovního zařízení za období podpory,

osobní náklady zaměstnanců,

náklady na vlastní podnikatelskou činnost příjemce dotace,

na provoz IT technologií, na provoz a úpravy webových stránek žadatele nebo webových stránek souvisejících se sportovním zařízením,

vybavení drobným hmotným majetkem souvisejícím s plněním účelu Výzvy, jehož ocenění je vyšší než 5 tis. Kč.

 

ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ

Žádost je zpracována prostřednictvím formuláře elektronické žádosti uveřejněné na internetové adrese www.dotacesport.cz. Každá sportovní organizace splňující podmínky oprávněného žadatele může v rámci této Výzvy předložit pouze jednu žádost. Žadatel vyplní elektronický formulář žádosti a na této internetové adrese odešle. Tímto odesláním ještě žádost není podána! Žadatel následně vygeneruje vyplněný formulář žádosti ve formátu PDF a zašle jej do datové schránky poskytovatele (ID: vnadiz2). Datová zpráva musí být označena číslem žádosti.

 

Žádost je podána okamžikem, kdy datová zpráva dorazí do datové schránky poskytovatele, proto doporučujeme uschování Doručenky, která obsahuje mj. ID datové zprávy a informace o dodání/doručení.

 

Materiály ke stažení k dané výzvě najdete v přiložených souborech článku. 

 

!!! Podání výzvy PROVOZ A ÚDRŽBA 2022 je možné pouze elektronicky a pomocí datové schránky spolku !!! 

Jak na zřízení datové schránky spolku si můžete přečíst zde

 

Veškeré informace o výzvě najdete na: https://agenturasport.cz/dotace/provoz-a-udrzba-2022

 

Zdroj: www.ptupraha.cz

Obrázky

Vyhledávání

Novinky

Sportovci roku 2023 města Hradec Králové

Nejúspěšnější sportovci a sportovní kolektivy města Hradec Králové v kategorii mládeže a kategorii dospělých budou v rámci slavnostního večera vyhlášeni a oceněni. Dále budou…

více »

Podněty z SK, TJ a územních pracovišť ČUS k přípravě zákona o sportu

Vážení představitelé sportovních spolků, klubů, tělovýchovných jednot,   k této zprávě je přiložen dopis předsedy ČUS Miroslava Jansty s výzvou a možností pro…

více »

JAK UZAVŘÍT DPP PO NOVELE ZÁKONÍKU PRÁCE?

Převážná část novely je účinná již od 1. 10. 2023, některá ustanovení nabývají účinnosti později. Novela mimo jiné rozšiřuje informační povinnost zaměstnavatele uzavírajícího…

více »

DOTAČNÍ VÝZVA MŮJ KLUB 2024

Národní sportovní agentura zveřejnila Výzvu MŮJ KLUB 2024. Výzva je zaměřena na podporu sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování mládeže…

více »

Slunečná neděle přivedla na Den náborů a sportu rekordní počet dětí!

Druhou záříjovou neděli se uskutečnil ve venkovním areálu Slavie v Orlické kotlině třetí ročník Dne náborů a sportu za účasti celkem 42 sportovních klubů z Hradce Králové.

více »

Národní sportovní agentura zveřejnila výzvy MŮJ KLUB 2023 a MŮJ KLUB 2023 – Pohyb a zdraví – 2. kolo

Druhé kolo tradičních dotačních výzev je spuštěno od 13. září do 9. října a je určena žadatelům prvního kola, kteří neuspěli z důvodu administrativní chyby. 

více »
všechny novinky

Menu