Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců, sportovních kolektivů a osobností v oblasti sportu 2022

Město Hradec Králové ve spolupráci s Královéhradeckou unií sportu připravilo druhé společné vyhlášení nejúspěšnějších sportovců, sportovních kolektivů a osobností města Hradec Králové v kategoriích mládeže a kategorii dospělých.

Během slavnostního večera, který se konal v královéhradecké Filharmonii 13. března 2023 město, za vynikající sportovní výsledky roku 2022, ocenilo titulem Naděje královéhradeckého sportu 2022 individuální sportovce a sportovní kolektivy z řad mládeže a titulem Sportovec roku 2022 a Sportovní kolektiv roku 2022 sportovce v kategorii dospělých. 
Při této příležitosti také ocenilo osobnosti v oblasti sportu v kategoriích Síň slávy a Dobrovolný  trenér/trenérka. Udělena byla také cena Fair-play.
 
Patronkou letošního ročníku ankety byla kapitánka Hradeckých lvic - basketbalového družstva žen Pamela Therese Effangová.
 
Společná fotografie vyhlášenýchSpolečná fotografie vyhlášených
 
 

kategorie: "Naděje královéhradeckého sportu 2022 - individuální sportovec" 

oceněni byli následující sportovci (bez pořadí) :

Jakub Chaloupský, orientační běžec klubu OK 99 Hradec Králové, za 4. místo na klasické trati a 5. místo na krátké trati na juniorském mistrovství světa, a 4× 1. místo na mistrovství České republiky v kategorii juniorů H20.

Jan Kasal, hokejista klubu Mountfield HK, za reprezentaci České republiky v ledním hokeji a účast na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2022 v kategorii U18.

Karolína Hermanová, judistka Akademie Šampion Hradec Králové, za 1. místo na mistrovství České republiky v kategorii starších žákyň, 3. místo na mistrovství České republiky dorostenek a 2. místo na olympiádě dětí a mládeže v Olomouci.

Adam Pecina, člen atletického oddílu TJ Sokol Hradec Králové, za 1. místo na halovém mistrovství České republiky na 60 m překážek, 1. místo na mistrovství České republiky na 100 m překážek a vítězství na olympiádě dětí a mládeže na 100 m překážek v kategorii staršího žactva.

Tomáš Indruch, závodník Klubu vodního slalomu Hradec Králové, za dvě 1. místa na mistrovství České republiky žáků ve slalomu v kategorii C1M a C2M, 1. místo v Českém poháru žáků v kategorii C1M a vítězství v celém turnaji Českého poháru žáků za rok 2022, 2.místo na olympiádě dětí a mládeže v kategorii C1M, a 3. místo v závodě olympijských nadějí U14 v kategorii C1.

Karolína Pleskotová, závodnice Plaveckého klubu Hradec Králové, za dvojnásobný titul mistryně světa v disciplínách 100 m prsa a 50 m volný způsob a 2. místo v disciplíně 50 m motýlek na IV. mistrovství světa v plavání v ledové vodě v kategorii juniorek.

Nela Lažová, členka oddílu zápasu TJ Sokol Hradec Králové, za 1. místo na mistrovství České republiky v kategorii mladších žákyň a 1. a 2. místo na mezinárodních turnajích v zápase.

Samuel Mader, závodník Box Clubu Hradec Králové, za vítězství v semifinálovém i finálovém boji na mistrovství České republiky juniorů a vítězství v zápase České národní ligy ve váze do 86 kg.

Tatiana Kaplanová, závodnice oddílu atletiky TJ Sokol Hradec Králové, za účast v semifinále na mistrovství Evropy kategorie U18 v disciplíně 100 m, 2. místo na mistrovství České republiky dorostenek v disciplíně 100 m v krajském rekordu žen a dvě medaile ve štafetách na mistrovství České republiky juniorek.

Tereza Vorlíčková, krasobruslařka Bruslařského klubu Hradec Králové, za 5. místo na mistrovství České republiky nejmladších žaček v kategorii sólo, 8. místo v žebříčku Českého poháru 2021/2022, dvě 2. místa na mezinárodních závodech v krasobruslení tanečních párů v kategorii novice basic, v kolečkovém krasobruslení pak za tři 1. místa na mistrovství České republiky v kategoriích roller, in-line a taneční páry.

 

kategorie: "Naděje královéhradeckého sportu 2022 - sportovní kolektiv" 

oceněni byly následující kolektivy (bez pořadí):

Hockey Club Slavia HK, pozemní hokejisté TJ Slavia Hradec Králové, za dva tituly mistrů ligy České republiky mladších žáků 2021/2022 v pozemním hokeji a halovém hokeji, v sestavě: Šimon Kaska, Štěpán Kaska, Jakub Šmejkal, Jakub Bažant, Martin Posejpal, Martin Podlešák, Matěj Holík, Vojtěch Stačina, Šimon Pražák, Štěpán Hebr a Sebastian Kuhn.

FC Hradec Králové ženy - fotbalový tým mladších žákyň, za titul mistryň České republiky v kategorii mladších žákyň 2021/22, vítězství v Poháru Ladislava Škorpila 2022, v sestavě: Nela Bartošová, Sára Hosová, Klára Zehetgruberová, Marie Slováková, Valentina Handlová, Eliška Volhejnová (kapitánka), Barbora Stečínská, Adéla Čapková, Kateřina Vítová, Amálka Dolanská, Petra Doubková, Eva Veselá, Tereza Spejchalová, Natálie Kratochvílová, Lada Výrostková, Michaela Broučková a Ella Pavlíková.

Tým mažoretek LIONS Academy, za tituly mistryň světa v defilé kategorie senior 2022, mistryň světa v pódiové skladbě senior 2022 v sestavě: Sofie Benáková, Natálie Drahokoupilová, Lucie Fráňová, Magdaléna Fricová, Kristýna Grohová, Anna Lapáčková, Natálie Lohnická, Lenka Matějíčková, Yvonne Mrázková, Denisa Plocková, Denisa Říčařová, Nela Tichá, Klára Tillingerová, Aneta Veverková, Tamara Víšková a Eliška Vohralíková.

Nejúspěšnějsí sportovci města Hradec Králové 2022Nejúspěšnějsí sportovci města Hradec Králové 2022

Tým vodních pólistů TJ Slavia Hradec Králové, za titul mistrů České republiky a vítězství v Poháru ČSVP 2022 v kategorii starší žáci ve složení: Matěj Hlávko, Daniel Merenda, Jan Rothanzl, Barbora Rothanzlová, Františka Makovská, Štěpán Pavlát, Nikola Šintáková, Eliška Vlášková, David Vojč, Štěpán Hlávko a Filip Ditmer.

 

kategorie: "Sportovec roku 2022" 

1. místo:

Michal Desenský, člen oddílu atletiky TJ Sokol Hradec Králové, za 8. místo na mistrovství světa v národní štafetě na 4×400 m v národním rekordu, 6. místo na mistrovství Evropy v národní štafetě na 4×400 m a stanovení nových krajských rekordů na 100 m a 400 m.

2. místo:

Lukáš Hodboď, člen oddílu atletiky TJ Sokol Hradec Králové, za titul halového mistra České republiky v běhu na 800 m v rekordu mistrovství.

3. místo:

Radka Tesařová, závodnice klubu SK Karate Spartak Hradec Králové, za dvě 1. místa na mistrovství Evropy SKIEF 2022 v kategorii kumite ženy do 60 kg a Grand Champion (bez rozdílu hmotnosti) a 3. místo v kategorii kumite týmy žen.

 

ostatní ocenění (bez pořadí):

Matěj Zahálka, silniční cyklista Elkov Kasper Cycling Teamu, za titul mistra České republiky v silničním závodě jednotlivců v kategorii Elite.

Marek Bahník, člen atletického oddílu TJ Sokol Hradec Králové, za titul halového mistra České republiky a bronzovou medaili na mistrovství České republiky ve skoku vysokém.

 

kategorie: "Sportovní kolektiv roku 2022" 

1. místo:

Mountfield HK, tým mužů „A“, za vítězství v základní části Tipsport Extraligy ledního hokeje a zisk Prezidentského poháru v sezóně 2021/2022.

Nejúspěšnějsí sportovci města Hradec Králové 2022Nejúspěšnějsí sportovci města Hradec Králové 2022

2. místo:

FC Hradec Králové, fotbalový tým mužů „A“, za konečné 6. místo ve Fortuna lize 2021/2022, tj. nejlepší umístění hradeckých fotbalistů od sezóny 1962/1963.

3. místo:

Elkov Kasper Cycling Team, cyklistický tým mužů za 2. místo v celoroční soutěži mezinárodní cyklistické federace UCI Europe Tour 2022 a 2. místo v celoroční soutěži Český pohár Škoda Cup 2022.

 

kategorie: "Síň slávy" 

do síně slávy byl uveden:

Jiří Hruška, dlouholetý trenér a předseda ženského fotbalového klubu FC Hradec Králové ženy. Téměř 40 let vedl ženský fotbalový klub původně pod názvem DFC Slavia Hradec Králové. Je spojen s rozvojem a úspěchy ženského fotbalu nejen v Hradci Králové, ale v celých východních Čechách. Vychoval řadu českých reprezentantek a hradecký klub dovedl k republikovým medailím v kategorii dospělých i mládeže. V roce 2022 získal s mladšími žákyněmi titul mistryň České republiky.

Zároveň je dlouholetým rozhodčím, řídil zápasy na úrovni národní ligy a stále řídí zápasy v okrese Hradec Králové.

 

kategorie: "Dobrovolý trenér/trenérka" 

Jaromír Indruch, Klub vodního slalomu HK

Práci trenéra se věnuje po skončení své aktivní sportovní činnosti již 20 let. Pracuje se svěřenci od předžákovské kategorie a za svoji trenérskou kariéru vychoval několik sportovců, kteří se stali reprezentanty České republiky, například Vítězslav Gebas, Tomáš Rak, Michal Jáně.

Jiří Zeman, TJ Sokol Malšova Lhota

Trenér fotbalu, který se výjimečným způsobem věnuje práci s dětmi. Podporuje je, motivuje, a aktivně se s nimi zapojuje do tréninků na hřišti. Svým lidským přístupem inspiruje děti, ostatní trenéry i rodiče mladých fotbalistů k chování na hřišti i mimo něj.

Jitka Pavlová, TJ METEOR Hradec Králové

Tato výjimečná cvičitelka působí v TJ METEOR od roku 1989. Vede hodiny cvičení pro rodiče s dětmi a cvičení pro předškoláky, kam svoje děti v současnosti vodí i rodiče, kteří u ní kdysi, jako děti, cvičili sami. Průběžně si doplňuje kvalifikaci, aby cvičení děti bavilo a hodiny nebyly jednotvárné. Hravou formou rozvíjí u dětí zdravého sportovního ducha, seznamuje je s různým sportovním náčiním, a to vše úměrně jejich věku. Věnuje svůj volný čas a energii desítkám dětí týdně a její vitalita je příkladem nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče a ostatní cvičitele.

 

kategorie: "Cena Fair-play" 

Daniel Noah a Ondřej Zadrobílek, za příkladný počin při 46. vodáckém půlmaratonu v prosinci 2022, kdy 5 km před cílem vedoucí závodník s malým náskokem na trati špatně zatočil. Druhý a třetí závodník Daniel Noah a Ondřej Zadrobílek ho upozornili, že zabloudil a aby se vrátil. Po návratu na správnou trať běžel tento závodník až do cíle za nimi na 3. místě s odstupem cca 100 m. Když Daniel Noah a Ondřej Zadrobílek doběhli před cílovou linii, zastavili, počkali na zbloudilého závodníka, který proběhl cílem jako první, a poté společně překročili cílovou čáru se slovy „takhle vyhrát by nás netěšilo“.

 
 
Nedílnou součástí vyhlášení byl jako každoročně bohatý doprovodný program. V průběhu slavnostního večera se vám ve svých exhibicích a vystoupeních představili zástupci královéhradeckých sportovních a kulturních organizací: AC HIP HOP Hradec Králové, Bruslařský klub Hradec Králové, Judo Club Hradec Králové, oddíl moderní gymnastiky TJ Sokol, Pouchov B.A.Z. Centrum Hradec Králové a Taneční škola TIMEDANCE. Celým večerem zněl hudební doprovod Základní umělecké školy Habrmanova - Tromboneband.
 

Obrázky

Vyhledávání

Novinky

Sportovci roku 2023 města Hradec Králové

Nejúspěšnější sportovci a sportovní kolektivy města Hradec Králové v kategorii mládeže a kategorii dospělých budou v rámci slavnostního večera vyhlášeni a oceněni. Dále budou…

více »

Podněty z SK, TJ a územních pracovišť ČUS k přípravě zákona o sportu

Vážení představitelé sportovních spolků, klubů, tělovýchovných jednot,   k této zprávě je přiložen dopis předsedy ČUS Miroslava Jansty s výzvou a možností pro…

více »

JAK UZAVŘÍT DPP PO NOVELE ZÁKONÍKU PRÁCE?

Převážná část novely je účinná již od 1. 10. 2023, některá ustanovení nabývají účinnosti později. Novela mimo jiné rozšiřuje informační povinnost zaměstnavatele uzavírajícího…

více »

DOTAČNÍ VÝZVA MŮJ KLUB 2024

Národní sportovní agentura zveřejnila Výzvu MŮJ KLUB 2024. Výzva je zaměřena na podporu sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování mládeže…

více »

Slunečná neděle přivedla na Den náborů a sportu rekordní počet dětí!

Druhou záříjovou neděli se uskutečnil ve venkovním areálu Slavie v Orlické kotlině třetí ročník Dne náborů a sportu za účasti celkem 42 sportovních klubů z Hradce Králové.

více »

Národní sportovní agentura zveřejnila výzvy MŮJ KLUB 2023 a MŮJ KLUB 2023 – Pohyb a zdraví – 2. kolo

Druhé kolo tradičních dotačních výzev je spuštěno od 13. září do 9. října a je určena žadatelům prvního kola, kteří neuspěli z důvodu administrativní chyby. 

více »
všechny novinky

Menu