MAPING hradeckých sportovišť - TK Dynamo HK

Čtvrtá návštěva předsedy KHUS Jakuba Lejska v rámci mapování hradeckých sportovišť patřila

Tenisovému klubu Dynamo Hradec Králové

TK Dynamo Hradec Králové – tenisový klub

 

Tenisové kurty, které se nachází v městské části Kukleny, jsou rozděleny na dvě části. Menší s klubovnou a třemi kurty v Janáčkově ulici a větší část se šesti kurty v Honkově ulici. Klubovna má původní šatny se starými skříněmi, tabulí s výsledky a zasedací místností. Celá budova klubovny je starší, a ne moc reprezentativní. Patří jednomu členovi klubu, který ji odkoupil od VČE a nyní pronajímá klubu. Součástí kurtů s klubovnou je také tréninková zeď a zázemí pro údržbu kurtů a antuku.

Větší část se šesti kurty disponuje technikou na postavení kryté nafukovací haly, která se od doby Covidu nepronajímá, jelikož provozovatel, který si pronajímal 2 kurty již nemá zájem. Hledá se nový nájemce o využití haly, jelikož to klubu přináší zásadní příjem do kasy, který umožňuje klubu více tréninků a příležitostí. Součástí šesti kurtů je také tréninková zeď, venkovní bazén a patrové buňky se šatnami.

Počet členů klubů je okolo 120, z toho zhruba 20 dětí a dorostu.

 

Nejzajímavější informace předsedy Karla Kladívka:

Celkový problém klubu je pozemkové vlastnictví různých organizací, fondů a úřadů, na kterém je stavba i kurty. Klub se snaží využívat všech dotací, na které je schopen dosáhnout a dále si pomáhá členskými příspěvky. Dalším problémem je neschopnost platit přes celý den správce kurtů. Kvůli tomu je klub nucen mít omezené hodiny otevírací doby. Rozpočet se pohybuje mezi 500 000 až 600 000 Kč za rok. 

Klub patří mezi menší ve městě, které postupně doplácí na profesionální systém a zázemí větších klubů jako je Tenis centrum u soutoku. Vyhlídky do nejbližších let jsou především závislé na pronájmu kryté haly a s tím souvisejícími příjmy klubu.

V průběhu roku 2021 jsme získali od města Hradec Králové v programu na rozvoj a údržbu sportovišť dotaci ve výši 40 000 Kč. Tento příspěvek spolu s podílem klubu ve výši 15 500 Kč byl použit na nákup antuky na celoroční údržbu kurtů. Dále byly zakoupeny 4 nové tenisové sítě a 3 nové pohledové plachty.

 

Závěr Jakuba Lejska:

Dobře situovaný areál v městské části Kukleny, která se poslední dobou velice pozitivně rozvíjí. Bohužel klub doplácí na to, že většinově nedisponuje pozemky pod sportovištěm. Je pak složité investovat větší finanční obnosy do obnovy areálu. Obecně v klubech tohoto typu chybí zapojení mladých ambiciózních funkcionářů.

 

Vyhledávání

Novinky

Sportovci roku 2023 města Hradec Králové

Nejúspěšnější sportovci a sportovní kolektivy města Hradec Králové v kategorii mládeže a kategorii dospělých budou v rámci slavnostního večera vyhlášeni a oceněni. Dále budou…

více »

Podněty z SK, TJ a územních pracovišť ČUS k přípravě zákona o sportu

Vážení představitelé sportovních spolků, klubů, tělovýchovných jednot,   k této zprávě je přiložen dopis předsedy ČUS Miroslava Jansty s výzvou a možností pro…

více »

JAK UZAVŘÍT DPP PO NOVELE ZÁKONÍKU PRÁCE?

Převážná část novely je účinná již od 1. 10. 2023, některá ustanovení nabývají účinnosti později. Novela mimo jiné rozšiřuje informační povinnost zaměstnavatele uzavírajícího…

více »

DOTAČNÍ VÝZVA MŮJ KLUB 2024

Národní sportovní agentura zveřejnila Výzvu MŮJ KLUB 2024. Výzva je zaměřena na podporu sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování mládeže…

více »

Slunečná neděle přivedla na Den náborů a sportu rekordní počet dětí!

Druhou záříjovou neděli se uskutečnil ve venkovním areálu Slavie v Orlické kotlině třetí ročník Dne náborů a sportu za účasti celkem 42 sportovních klubů z Hradce Králové.

více »

Národní sportovní agentura zveřejnila výzvy MŮJ KLUB 2023 a MŮJ KLUB 2023 – Pohyb a zdraví – 2. kolo

Druhé kolo tradičních dotačních výzev je spuštěno od 13. září do 9. října a je určena žadatelům prvního kola, kteří neuspěli z důvodu administrativní chyby. 

více »
všechny novinky

Menu