MAPING hradeckých sportovišť – Teniscentrum DTJ Hradec Králové

V rámci mapingu sportovišť v Hradci Králové nemohl předseda Jakub Lejska zapomenout na jeden z největších tenisových klubů v České republice, Teniscentrum DTJ Hradec Králové, kde jsme setkali s jednateli klubu Petrem Šanovcem a Pavlem Hepem.

Tenis centrum DTJ Hradec Králové

Pánové Šanovec a Hep. Jména, která napadnou každého, kdo se pohybuje v hradeckém sportu, při debatě o Tenis centru v Hradci Králové, které vzniklo v roce 1996. Tenisové kurty DTJ jsou situovány na pravém břehu Labe za soutokem s Orlicí. Součástí areálu je 13 tenisových kurtů, beachvolejbalové i volejbalové hřiště. Součásti je také nová víceúčelová budova, která byla postavena v roce 2017. Najdeme v ní moderní šatny, klubovnu, fitness se specializací na tenis, tennis shop, masérnu a fyzioterapie. V komplexu je i restaurace Na soutoku. Rovněž je v areálu opravená starší administrativní budova s kancelářemi a sklady. Přes zimu je k dispozici několik nafukovacích tenisových hal, které jsou plně využívány.

 

Nejzajímavější informace jednatele klubu Pavla Hepa:

Hlavními hybateli fungování klubu jsou trenéři. Výstupem profesionálních trenérů na DTJ jsou sportovci jako Smitková, Siniaková, Siniakov a mnoho dalších talentů. Paradoxně říká, že se mají lépe než před covidem. Pravděpodobně se podařilo díky dobré práci udržet děti v aktivní sportovní činnosti. Na podzim se přihlásilo až 50 dětí bez speciálních náborových kampaní a celkově čítá mláedžnická zákadna klubu 450-500 dětí. Do tenisu se díky lehké organizovatelnosti soutěží mohou zapojit všechny z nich, což patří k hlavním výhodám. K zaplnění celé tenisové haly stačí pouze 10 sportovců, jiné sporty pro zaplnění jedné haly mnohdy potřebují až 30 sportovců. Tenis má nevýhodu finanční náročnosti. Atmosféra v klubech je konkurenční a při úspěších je třeba návratnost investic rodičům dětí.

 

 

Závěr Jakuba Lejska:

 

Myslím si, že Tenis centrum by mohlo být vzorem pro další představitele klubů a spolků. Ano můžeme říci, že je to komerční záležitost, ale sam pánové Šanovec i Hep by mohli dlouze vyprávět, jaké úsilí museli vyvinout při revitalizaci areálu. Všechno si řešili víceméně sami od projektů, studií přes stavební řízení až k samotné výstavbě. Uměli vždy najít vícezdrojové financování včetně toho vlastního, což já velice oceňuji. Samotná tenisová škola je rovněž vedena velice profesionálně a zaměřuje se mimo tenisu i na všeobecný rozvoj mladých sportovců.

 

A již nyní se může těšit, až oba pánové dotáhnou připravovaný nový projekt tenisového areálu v Malšovicích do vítězného konce, což dle mě nebude dlouho trvat.

Obrázky

Vyhledávání

Novinky

Sportovci roku 2023 města Hradec Králové

Nejúspěšnější sportovci a sportovní kolektivy města Hradec Králové v kategorii mládeže a kategorii dospělých budou v rámci slavnostního večera vyhlášeni a oceněni. Dále budou…

více »

Podněty z SK, TJ a územních pracovišť ČUS k přípravě zákona o sportu

Vážení představitelé sportovních spolků, klubů, tělovýchovných jednot,   k této zprávě je přiložen dopis předsedy ČUS Miroslava Jansty s výzvou a možností pro…

více »

JAK UZAVŘÍT DPP PO NOVELE ZÁKONÍKU PRÁCE?

Převážná část novely je účinná již od 1. 10. 2023, některá ustanovení nabývají účinnosti později. Novela mimo jiné rozšiřuje informační povinnost zaměstnavatele uzavírajícího…

více »

DOTAČNÍ VÝZVA MŮJ KLUB 2024

Národní sportovní agentura zveřejnila Výzvu MŮJ KLUB 2024. Výzva je zaměřena na podporu sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování mládeže…

více »

Slunečná neděle přivedla na Den náborů a sportu rekordní počet dětí!

Druhou záříjovou neděli se uskutečnil ve venkovním areálu Slavie v Orlické kotlině třetí ročník Dne náborů a sportu za účasti celkem 42 sportovních klubů z Hradce Králové.

více »

Národní sportovní agentura zveřejnila výzvy MŮJ KLUB 2023 a MŮJ KLUB 2023 – Pohyb a zdraví – 2. kolo

Druhé kolo tradičních dotačních výzev je spuštěno od 13. září do 9. října a je určena žadatelům prvního kola, kteří neuspěli z důvodu administrativní chyby. 

více »
všechny novinky

Menu